USLUGE

Home/USLUGE

Usluge koje nudimo su po pristupačnim cenama sa mogućnošću organizovanih turističkih poseta Beogradu. Dolaskom u C DENTAL CENTER Vaši zubi postaju naša briga, a Vaš novi osmeh postaje uspomena na divno putovanje kroz svet stomatologije.

DIJAGNOSTIKA

Poštovani i dragi pacijenti, dobrodošli u C DENTAL CENTER. Jedinstvo između savremeno opremljenih ordinacija, zubotehničke laboratorije sa sertifikatom VITA MASTERLAB, BREDENT centra za Jugoistočnu Evropu i rendgen centra opremljenog najsavremenijim CRANEX 3D aparatom koji omogućuje celokupnu dijagnostiku i terapiju. Smešteni smo u samom srcu Beograda, u Cvijićevoj 130.

Već po samom dolasku u C DENTAL CENTER, sačekaće Vas nasmejano i srdačno osoblje, a u prijatnoj i opuštajućoj atmosferi, naš stručni tim će uraditi tačan i detaljan pregled trenutnog stanja zuba i usta radi postavljanja dijagnoze i određivanja daljeg plana terapije, a sve u cilju rešavanja situacije zbog koje ste nam se obratili.

Kako bi stekli uvid u Vaše opšte zdravstveno stanje i bili informisani o Vašoj terapiji, ukoliko je uzimate, popunićete jedan formular koji će kasnije biti deo Vašeg kartona.

Princip dobre dijagnoze podrazumeva i korišćenje digitalnog ortopan snimka (digitalni snimak gornje i donje vilice) ili kako mi kažemo, lične karte zuba.

Kada je potrebno opredelićemo se za ciljani snimak zuba, jer, hirurške intervencije je nemoguće sprovesti bez analize 3D radiograma vilica, mekih tkiva i okolnih struktura.

Usluge koje nudimo su po pristupačnim cenama sa mogućnošću organizovanih turističkih poseta Beogradu. Dolaskom u C DENTAL CENTER Vaši zubi postaju naša briga, a Vaš novi osmeh postaje uspomena na divno putovanje kroz svet stomatologije.

lightbox title

lightbox title

NAJSAVREMENIJA 3D DIJAGNOSTIKA

lightbox title

ANALGOSEDACIJA

Najveći broj potecijalno bolnih intervencija u stomatologiji se uspešno mogu rešiti uz primenu lokalne anestezije. Kod osoba sa velikim strahom od stomatoloških intervencija postoji mogućnost da se iste sprovedu u analgosedaciji.

Interavenska analgosedacija je stanje pacijenta u kome se ne oseća strah i nema bola, sa očuvanim verbalnim kontaktom sa pacijentom, a postiže se pomoću farmakoloških sredstava i lokalne anestezije. Cilj je da se savlada strah i anksioznost pacijenata, i da se ostvari poverenje u stomatologa i njegov tretman.

U C dental centru analgosedaciju  izvodi tim lekara: stomatolog određene specijalnosti i lekar – anesteziolog. Pre svake intervencije, pacijent najpre obavlja razgovor sa anesteziologom i stomatologom, tokom kog biva tačno upućen u samu proceduru i dobija odgovore na sva pitanja koja ga interesuju.

Sam metod izvodjenja je jednostavan. Anesteziolog venskim putem daje sredstvo koje relaksira pacijenta  (sedativ), i istovremeno uklanja osećaj straha i neprijatnosti. U zavisnosti od doze, pacijent može i da se uspava, ali za to nema potrebe. Nakon toga stomatolog aplikuje lokalnu anesteziju.

Pacijent je u potpunosti siguran i ne trpi bilo kakav bol. Anesteziolog prati disanje, rad srca (vitalne funkcije) i ponovlja primenu svojih lekova. Stomatolog može po potrebi dodati lokalni anestetik. Od velike je važnosti da je svest pacijenta sve vreme potpuno očuvana. Analgosedacija dovodi do određenog stepena amnezije, tako da iako je bilo neke neprijatnosti, pacijent se neće sećati.

Nakon intervencije, obzirom da je primio lekove koji utiču na stanje svesti, pacijent ne sme upravljati motornim vozilom, tako da pacijenti moraju doći u pratnji odrasle osobe, koja će ih i nakon završene intervncijee odpratiti kući.

FIKSNA PROTETIKA

Fiksna protetika je kompleksna grana stomatologije koja se bavi nadoknadom zuba koji su izgubljeni usled različitih razloga, bilo da je to: – karijes zuba – zubi koje je usled velike destrukcije nemoguće konzervativno zbrinuti; – povreda; – parodontopatija; – abrazija; – urođeni nedostatak i neke razvojne nepravilnosti itd.

Ono što je cilj protetske terapije jeste uspostavljanje ponovne funkcije i estetike a time se direktno utiče i na opšte zdravstveno stanje, vraća samopuzdanje i poboljšava se sam kvalitet života. Ono što našim pacijentima možemo u našem centru da ponudimo jeste rešenje za gotovo sve slučajeve, počev od najjednostavnijih pa do veoma kompleksnih. Bilo da su u pitanju:

METALOKERAMIČKE KRUNICE I MOSTOVI

Metalo keramički mostovi se izrađuju od legure metala kao osnove na koju se nanosi keramika. Sloj metala daje izrazitu dugotrajnost nadoknadi, otpornost na sile žvakanja, pucanja i zato je vrlo uspešno rešenje u nadoknadi bočnih zuba. Legure koje koristimo su na bazi Co, firme Dentaurum – Nemačka.
Sloj keramike preko metala omogućava da se postigne i odličan estetski momenat. Nosači mosta mogu biti prirodni zubi ili zubni implantati.
Metalo-keramički sistemi koje koristimo su najsavremeniji na tržištu:
-VITA MASTER
-VITA VM 13
predstavlju najkvalitetniji metalo-keramički sistem i izrađeni su od prirodnih minerala i ruda.

Image Description
Image Description
Image Description
Image Description
Image Description
Image Description

BEZMETALNE KRUNICE I MOSTOVI

Bezmetalne krunice predstavljaju estetsko savršenstvo i njenom pojavom konačno smo dobili bitku sa prirodnim izgledom zuba. Presovane krunice koje koristimo isključivo u frontalnoj regiji, odlikuju se abrazijom sličnom prirodnim zubima, transparencijom, iluminiscencijom i opalescencijom.
-VITA Press sistem PM 9 nam omugućuje izradu: inlay-a, onlay-a i solo kruna.
-Zirconia krunice su estetske nadoknade koje se izrađuju u laboratoriji od specijalnih blokova CAD-CAM tehnike.
Blokovi imaju karakteristike vrlo slične prirodnim zubima abraziju, boju, transparenciju tako da finalni proizvod predstavlja vernu kopiju prirodnih zuba. Mogućnosti su velike i možemo raditi pojedinačne krunice, mostove, inlay-e (glavna razlika izmedju inlay-a i plombe jeste porcelanska plomba koja se izrađuje u laboratoriji i nadoknađuje izgubljeni deo zuba), onlay-e (predstavljaju prelaz između krunice i plombe, koristi se kada nije preostalo mnogo zubne supstance a izbegava se pravljenje krunice; u slučajevima kada je karijes previše razorio površinu zuba i kada se posle uklanjanja karijesa dobijeni kavitet ne može na zadovoljavajući način nadoknaditi klasičnom plombom).
Prednosti zirconia krunice su:
-potpuna biokompatibilnost materijala
-nepostojanje alergije
-novi materijal (veliki broj pacijenata sa metalo-keramičkim mostovima pati od alergijskih reakcija, od velike količine nikla u leguri metala)
-nepostojanje bimetalizma ( stvaranje struje niskog napona između dva metala npr. između metalo-keramičke krunice i amalgamske plombe)
-estetska superiornost u odnosu na metalo-keramičke radove
-nepostojanje obojenosti gingive na spoju krunice i desni

Image Description
Image Description
Image Description

MOBILNA PROTETIKA

Proteze Kada pacijentu nedostaje mnogo zuba jedna od jednostavnijih terapija je zubna proteza. U današnje vreme se sa zubnim protezama može postići kako funkcionalnost, tako i lep i prirodan izgled. Postoji više tipova i podela zubnih proteza, a među njih spadaju i parcijalne i potpune proteze. Parcijalne proteze se koriste kada pacijentu nedostaje manji broj zuba i one se tada umeću među postojeće zube.

– Izrada BIO DENTAPLAST mobilnih proteza, koje su u boji Vaših zuba, bezmetalne konstrukcije koje se odlikuju savršenom preciznošću, retencijom i lakoćom nošenja.

– Izrada BIO Hpp mobilnih i fiksnih struktura preko implantata, koje nam omogućuju najsavremeniju fiksno-mobilnu nadoknadu koja se odlikuje neverovatno malom težinom, fenomenalnom elastičnom konstrukcijom, maksimalnom estetikom i svojim BIO KOMPATIBILNIM svojstvima je stavlja u sam vrhunac protetske nadoknade 21.veka.

Totalne zubne proteze

Totalna proteza nadomešta nedostatak zuba kod potpune bezubosti. Preporučuje se samo kao alternativno ekonomično rešenje za saniranje bezube vilice kada ugradnja implantata nije moguća. Baza je izrađena od akrilata, a zubi mogu biti keramički ili akrilatni. Za vreme dok pacijent čeka na svoju protezu, dobija privremene zube.

Zubne proteze na implantatima

Proteze na implantatima kao što i naziv govori, su zubne proteze koje se pričvršćuju na zubne implantate. Zubni implantati se ugrađuju u vilicu i na njih se nadograđuju posebna sidrišta koja kasnije drže zubnu protezu. Ta sidrišta mogu biti u obliku malih kugli ili prečki. Izvrsna osobina proteza na implantatima je da ih lagano možemo skidati zbog čišćenja i higijene, ali isto tako kada ih nosimo sigurno su učvršćene i osećamo se sasvim sigurno dok jedemo ili pričamo.

Image Description Image Description Image Description
Image Description Image Description Image Description

 Pristup svakom pacijentu je individualan. Plan terapije se pravi kako bi bili zadovoljeni svi kriterijumi kako funkcionalni tako i estetski. Osmeh koji kreiramo za Vas postaje Vaš zaštitni znak. Prepoznatljiva prirodnost svakog našeg rada je ono čime se ponosimo.

STOMATOLOŠKI ANTI-AGING

Činjenica je da je spoljašnji izgled nešto što je svakom čoveku vrlo važno. Biti zadovoljni svojim izgledom je osnova samopouzdanja i životne energije. Kod nas možete naći veliki broj filera najkvalitetnijih proizvođača. Cena jednog mililitra zavisi od vrste koja se koristi i u rasponu je od 190 do 250 evra. Koristimo: Dermyal, Revanesse, Redexis, Restylane, Teosyal i Princess. Svaki od ovih brendova ima filere različite gustine i od gustine zavisi trajnost filera. Trajnost je do godinu dana, dok upotrebom Redexis filera za popunjavanje dubokih bora i oblikovanje konture lica postiže trajnost i do dve godine.

U našem centru u potpunosti je moguće remodelirati crte lica najkvalitetnijim preparatima hijaluronske kiseline, koji je potpuno prirodni preparat neživotinjskog porekla. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u vezivnom tkivu ljudske kože, a čini kožu elastičnom i čvrstom. Ima slične efekte kao kolagen ali njeni efekti traju znatno duže a reakcije na supstancu su jako retke. Kada se ubrizga u podložno tkivo vezuje za sebe vodu i na taj način dovodi do povećanja volumena. Tretman hijaluronskom kiselinom je sigurna procedura jer je ona prirodni sastojak kože.

U svrhu poboljšanja izgleda moguće je: povećanje volumena usana, popunjavanje lica, popunjavanje bora na vratu i dekolteu, regenerisanje šaka i podizanje jagodica. Rezultati aplikacije Restylane-a su odmah vidljivi i traju do godinu dana. On daje volumen i punoću koži, oblikovanje bora i brade, a usnama daje mek i prirodan izgled.

Image Description
Image Description
Image Description
Image Description
Image Description
Image Description
Image Description
Image Description

KONZERVATIVNA I ESTETSKA STOMATOLOGIJA

– KREIRANJE OSMEHA
– ESTETSKI ISPUN
– ENDODONCIJA
– BELJENJE ZUBA
– BELJENJE AVITALNIH ZUBA
– ZUBNI NAKIT

Nekada popularni amalgamski ispun ili sive plombe danas predstavljaju davnu prošlost, a sve više je pacijenata koji nam se javljaju sa željom da iste zamene, što je potpuno opravdano kada u obzir uzmemo brojna negativna svojstva, alergijske i toksične reakcije. Danas su oni zamenjeni estetskim kompozitnim materijalima koji svojom raznolikom paletom boja omogućavaju oblikovanje ispuna morfološki i estetski do savršenog oblika pri čemu maksimalan efekat postižemo nakon samo jednog tretmana.
Međutim, u slučaju kada je kvar na samom zubu toliko uznapredovao da je došao do samog zubnog živca, neophodno je pristupiti endodonskoj terapiji koja za cilj ima odstranjenje zapaljene ili inficirane pulpe, zatim pažljivo čišćenje unutrašnjeg dela kanala korena gde je nekada bio smešten nerv. Obradu kanala u našem centru vršimo i ručnim i mašinskim instrumentima, takozvanim NiTi protaper-ima, koji su napravljeni od titanijuma. Dužinu samog kanala određujemo pomoću Apex Lokatora sa Endo motorom. Nakon takve obrade uz obilnu irigaciju pristupamo punjenju kanala. Snimak svakog lečenog zuba se pridodaje elektronskom kartonu pacijenta.

pre beljenjaImage Description
[/fusion_builder_row_inner]
posle beljenjaImage Description

PARODONTOLOGIJA

Parodontologija je  onaj deo stomatologije koji se bavi prevencijom, dijagnozom i lečenjem bolesti koje pogađaju potporni aparat zuba, pre svega meka tkiva ili gingivu, alveolarnu kost kao i periodontalna vlakna koja su zadužena za održavanje zuba u vilici. Parodontalne bolesti uzrokovne su brojnim faktorima a pre svega nakupljanjem patogenih bakterija i kamenca (mekih i čvrstih naslaga) između gingive i zuba. Uzrok može biti i neadekvatan protetski rad kao i neke loše navike (disanje na usta, žvakanje hrane samo na jednoj strani itd.).

  Takođe parodontalne bolesti se dovode u vezu i sa nekim oboljenjima kao što su:  leukemija, dijabetes, hormonalni disbalans u vreme trudnoće ili puberteta, a nasleđe takođe igra značajnu ulogu.

  Veoma je bitno da dijagnoza bolesti bude uspostavljena na samom početku. Tada, uz adekvatan razgovor i savete pacijentu, moguće je pod kontrolu staviti i izlečiti nastali problem. Razvijeni stepen parodontopatije možemo zalečiti i sprečiti njen dalji razarajući tok.

  Svakom pacijentu koji dođe u C DENTAL CENTER nakon intraoralnog pregleda ultrazvučnim nastavcima se očisti kamenac i ispoliraju zubi. Dijagnozu potvrđujemo na osnovu OPT-a ili CT analize i u dogovoru sa pacijentom se radi individualni plan terapije. Koristeći najsavremenije tehnologije lečenja smo podigli na najviši nivo.

[/fusion_builder_row_inner]

Image Description

 

Image Description

INTERVENCIJE KOJE OBAVLJAMO U OKVIRU PARODONTOLOŠKIH TRETMANA  SU:
– TERAPIJA PARODONTITISA;
– ČIŠĆENJE ZUBA UZ PESKIRANJE;
– KIRETAŽA DŽEPOVA;
– HIRURŠKA TERAPIJA PARODONTOPATIJE (tzv. REŽANJ OPERACIJA);
– PLASTIČNA HIRURGIJA DESNI;
– HIRURŠKO PRODUŽENJE KLINIČKE KRUNE;
– TERAPIJA LASEROM itd.

U današnje moderno doba briga o oralnom zdravlju postala je podjednako bitna i pacijentima i lekarima u C DENTAL CENTER-u. Spremni smo da Vam savetom kao i terapijom pomognemo da sačuvamo ono zbog čega ste došli, a to su svakako zdravi zubi.

ORALNA HIRURGIJA I IMPLANTOLOGIJA

VAĐENJE ZUBA
HIRURŠKO VAĐENJE ZAOSTALIH I IMPAKTIRANIH ZUBA
CISTEKTOMIJE I APIKOTOMIJE
FRENEKTOMIJA
NADOGRADNJA KOSTI
PODIZANJE SINUSA
IMPLANTATI
MINI IMPLANTI

  Karakteristika koja se odnosi na sve hirurške intervencije u našem centru su odsustvo bola, zdravstvena sigurnost pacijenta i rad u analgosedaciji. Modernu stomatologiju je danas nemoguće zamisliti bez implantologije i nakon gotovo 40 godina od primene dentalni implanti su tek danas postali standard u stomatologiji. U današnje vreme implant je najbolji način da se nadoknadi izgubljeni zub ili zubi, bilo da su oni izgubljeni usled traume, karijesa ili parodontopatije.

  Nakon gubitka zuba sledi prirodan proces – proces resorpcije ili gubitka vilične kosti u toj regiji. Taj proces je moguće zaustaviti ugradnjom implantata.

  Dobar volumen i kvalitet kosti, implant dobrih svojstava, ugradnja samo sertifikovanih implantata, edukovan i iskusan implantolog, opsežna analiza 3D radiograma i na kraju podoban pacijent nepušač i dobra oralna higijena, danas dižu uspešnost na 99%.

  Implanti se mogu ugraditi i kod mlađih i kod starijih pacijenata. Oprez postoji kod pacijenata koji su na antikoagulantnoj terapiji, pacijenata sa dijabetesom, srčanim oboljenjima i hipertenzijom.

MINI IMPLANTI

  Najveći broj pacijenata koji usled bezubosti nose totalne proteze, imaju problem sa stabilizacijom istih pri funkciji žvakanja i govora. Stoga, kada uslovi dozvoljavaju, idealno je ugraditi 4-6 mini implanta, a u izvesnim slučajevima moguće je iskoristiti već postojeću protezu ili pristupiti izradi nove.

ORTODONCIJA

Ortodoncija se bavi nepravilnostima koji se odnose kako na same vilice tako i na zube. Bilo da je u pitanju nepravilan rast i razvoj vilica, nepravilan položaj zuba ili anadoncija, tj. nedostatak pojedinih zuba. Ortodontska terapija može biti uspešna u svakom životnom dobu, podjednako kod dece kao i kod odraslih, a kao terapija se primenjuje i u okviru preprotetskih priprema. Nakon obavljenog dijagnostičkog pregleda, analize studijskih modela i telerendgena, preporučuje se tip ortodontskog aparata koji može biti ili fiksni ili mobilni ortodonski aparat.

[/fusion_builder_row_inner]

Image Description

Naravno da su terapijske mogućnosti kod dece u pubertetu veće nego kod pacijenata kod kojih je rast i razvoj završen.

Ortodonski pregledi se moraju obavljati periodično zbog rasta i razvoja kao i zbog brojnih promena koje obeležavaju taj period. Deca bi na ortodonski pregled već trebala doći nakon izbijanja prvih stalnih zuba a to je uzrast od 6 godina.

Kao i u slučajevima preranog gubitka mlečnih zuba, otežanog disanja, sisanja prsta, nepravilnog položaja zuba.

Fiksni ortodontski aparati pružaju kontinuirano dejstvo sile tokom 24h i mogu biti metalni i estetski. Sve više je pacijenata koji se odlučuju na ortodontsku terapiju estetskim aparatom koji predstavlja najnoviju generaciju potpuno providnih staklenih bravica koje se idealno uklapaju sa bojom zuba i gotovo su neprimetni, prijatni za nošenje i laki za održavanje. Kontrole su nakon postavke, mesečno jedanput a po potrebi i češće u dogovoru sa ortodontom.

preImage Description

posleImage Description

preImage Description

posleImage Description

DEČIJA I PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA
NAJMLAĐI I NAJVERNIJI PACIJENTI SU DECA.

Dečja stomatologija je deo stomatologije koji se bavi fiziološkim i patološkim zbivanjima u ustima deteta.

Najvažniji zadatak našeg C dental tima je:

  • Prevencija i lečenje bolesti usne duplje kod dece
  • Sticanje poverenja kod dece i roditelja,
  • kao i davanje saveta detetu i roditeljima kako očuvati oralno zdravlje dece

Prva poseta stomatologu je veoma značajno iskustvo za dete i treba da protekne što prijatnije, bez stresa i traume. Zato je idealno vreme dovesti dete stomatologu, dok još nema tegoba, i iskoristiti prvu posetu za upoznavanje deteta sa novom sredinom, kao i uspostavljanje komunikacije sa detetom i roditeljima.

U prvoj poseti C dental centru, roditelj dobija informacije o tome kako i zašto je neophodno da sačuvaju zdravlje usta i zuba deteta, dobija informacije vezane za pravilno održavanje oralne higijene, pravilnu i zdravu ishranu, primenu fluorida, kako bi se detetu sačuvalo oralno zdravlje i lep osmeh.

Strah je glavna reakcija deteta u nepoznatoj sredini, uspeh stomatološkog tretmana u mnogome zavisi od psihološkog tipa deteta, njegovog ranijeg iskustva, ali i sposobnosti stomatologa da kontroliše i utiče na ponašanje deteta.

Visokostručan tim C dental centra učiniće sve, da svaka stomatološka intervencija kod dece bude obavljena bez straha i bola. Tokom rada sa decom naš tim se trudi, da sam izazove takvo raspoloženje da dete samo poželi da mu se uradi neka stomatološka intervencija.

U toku prve posete u našem Centru prikupljamo određene podatke od roditelja, obavljamo rutinski pregled, i objasnimo roditeljima situaciju i dalji plan za prevenciju oralnih bolesti i eventualnu terapiju ukoliko neko oboljenje postoji. Dete se upoznaje sa ambijentom, opremom, osobljem, pokazujemo i objašnjavamo šta ćemo raditi, obavljamo bezbolne profilaktičke postupke kao što su čišćenje zuba, zalivanje fisura ili aplikacija fluorida u kojima dete razvija osećaj sigurnosti, poverenje i prihvata stomatologa.

Jako je bitno da se roditeljima probudi svest o značaju oralnog zdravlja, kao i da postanu svesni činjenice da ukoliko prva poseta bude tokom nekog akutnog stanja, kada je bol ponekad i nemoguće izbeći, dete će verovatno kroz ceo život imati strah od stomatologa!

Moderna stomatologija je bezbolna stomatologija!

Zato sve intervencije vršimo u lokalnoj anesteziji, bilo da su u pitanju mlečni ili stalni zubi, kako bi se obezbedila bezbolnost postupka i mogućnost traumatičnog doživljaja svela na minimum.

Poverenje deteta se teško stiče, ali vrlo brzo i lako gubi, posvećenost i obučenost osoblja u C dental centru može u velikoj meri smanjiti neprijatan osećaj deteta u stomatološkoj ordinaciji i razviti poverenje i prijateljski odnos između malog pacijenta i stomatologa!

Image Description
[/fusion_builder_row_inner]
Image Description

96367 ukupno 15 danas