USLUGE

Home/USLUGE

Usluge koje nudimo su po pristupačnim cenama sa mogućnošću organizovanih turističkih poseta Beogradu. Dolaskom u C DENTAL CENTER Vaši zubi postaju naša briga, a Vaš novi osmeh postaje uspomena na divno putovanje kroz svet stomatologije.

pre

lightbox title

lightbox title

NAJSAVREMENIJA 3D DIJAGNOSTIKA

lightbox title

[/fusion_old_tab]

ANALGOSEDACIJA

Najveći broj potecijalno bolnih intervencija u stomatologiji se uspešno mogu rešiti uz primenu lokalne anestezije. Kod osoba sa velikim strahom od stomatoloških intervencija postoji mogućnost da se iste sprovedu u analgosedaciji.

Interavenska analgosedacija je stanje pacijenta u kome se ne oseća strah i nema bola, sa očuvanim verbalnim kontaktom sa pacijentom, a postiže se pomoću farmakoloških sredstava i lokalne anestezije. Cilj je da se savlada strah i anksioznost pacijenata, i da se ostvari poverenje u stomatologa i njegov tretman.

U C dental centru analgosedaciju  izvodi tim lekara: stomatolog određene specijalnosti i lekar – anesteziolog. Pre svake intervencije, pacijent najpre obavlja razgovor sa anesteziologom i stomatologom, tokom kog biva tačno upućen u samu proceduru i dobija odgovore na sva pitanja koja ga interesuju.

Sam metod izvodjenja je jednostavan. Anesteziolog venskim putem daje sredstvo koje relaksira pacijenta  (sedativ), i istovremeno uklanja osećaj straha i neprijatnosti. U zavisnosti od doze, pacijent može i da se uspava, ali za to nema potrebe. Nakon toga stomatolog aplikuje lokalnu anesteziju.

Pacijent je u potpunosti siguran i ne trpi bilo kakav bol. Anesteziolog prati disanje, rad srca (vitalne funkcije) i ponovlja primenu svojih lekova. Stomatolog može po potrebi dodati lokalni anestetik. Od velike je važnosti da je svest pacijenta sve vreme potpuno očuvana. Analgosedacija dovodi do određenog stepena amnezije, tako da iako je bilo neke neprijatnosti, pacijent se neće sećati.

Nakon intervencije, obzirom da je primio lekove koji utiču na stanje svesti, pacijent ne sme upravljati motornim vozilom, tako da pacijenti moraju doći u pratnji odrasle osobe, koja će ih i nakon završene intervncijee odpratiti kući.

FIKSNA PROTETIKA

Fiksna protetika je kompleksna grana stomatologije koja se bavi nadoknadom zuba koji su izgubljeni usled različitih razloga, bilo da je to: – karijes zuba – zubi koje je usled velike destrukcije nemoguće konzervativno zbrinuti; – povreda; – parodontopatija; – abrazija; – urođeni nedostatak i neke razvojne nepravilnosti itd.

Ono što je cilj protetske terapije jeste uspostavljanje ponovne funkcije i estetike a time se direktno utiče i na opšte zdravstveno stanje, vraća samopuzdanje i poboljšava se sam kvalitet života. Ono što našim pacijentima možemo u našem centru da ponudimo jeste rešenje za gotovo sve slučajeve, počev od najjednostavnijih pa do veoma kompleksnih. Bilo da su u pitanju:

METALOKERAMIČKE KRUNICE I MOSTOVI

Metalo keramički mostovi se izrađuju od legure metala kao osnove na koju se nanosi keramika. Sloj metala daje izrazitu dugotrajnost nadoknadi, otpornost na sile žvakanja, pucanja i zato je vrlo uspešno rešenje u nadoknadi bočnih zuba. Legure koje koristimo su na bazi Co, firme Dentaurum – Nemačka.
Sloj keramike preko metala omogućava da se postigne i odličan estetski momenat. Nosači mosta mogu biti prirodni zubi ili zubni implantati.
Metalo-keramički sistemi koje koristimo su najsavremeniji na tržištu:
-VITA MASTER
-VITA VM 13
predstavlju najkvalitetniji metalo-keramički sistem i izrađeni su od prirodnih minerala i ruda.

Image Description
Image Description
Image Description
Image Description
Image Description
Image Description

BEZMETALNE KRUNICE I MOSTOVI

Bezmetalne krunice predstavljaju estetsko savršenstvo i njenom pojavom konačno smo dobili bitku sa prirodnim izgledom zuba. Presovane krunice koje koristimo isključivo u frontalnoj regiji, odlikuju se abrazijom sličnom prirodnim zubima, transparencijom, iluminiscencijom i opalescencijom.
-VITA Press sistem PM 9 nam omugućuje izradu: inlay-a, onlay-a i solo kruna.
-Zirconia krunice su estetske nadoknade koje se izrađuju u laboratoriji od specijalnih blokova CAD-CAM tehnike.
Blokovi imaju karakteristike vrlo slične prirodnim zubima abraziju, boju, transparenciju tako da finalni proizvod predstavlja vernu kopiju prirodnih zuba. Mogućnosti su velike i možemo raditi pojedinačne krunice, mostove, inlay-e (glavna razlika izmedju inlay-a i plombe jeste porcelanska plomba koja se izrađuje u laboratoriji i nadoknađuje izgubljeni deo zuba), onlay-e (predstavljaju prelaz između krunice i plombe, koristi se kada nije preostalo mnogo zubne supstance a izbegava se pravljenje krunice; u slučajevima kada je karijes previše razorio površinu zuba i kada se posle uklanjanja karijesa dobijeni kavitet ne može na zadovoljavajući način nadoknaditi klasičnom plombom).
Prednosti zirconia krunice su:
-potpuna biokompatibilnost materijala
-nepostojanje alergije
-novi materijal (veliki broj pacijenata sa metalo-keramičkim mostovima pati od alergijskih reakcija, od velike količine nikla u leguri metala)
-nepostojanje bimetalizma ( stvaranje struje niskog napona između dva metala npr. između metalo-keramičke krunice i amalgamske plombe)
-estetska superiornost u odnosu na metalo-keramičke radove
-nepostojanje obojenosti gingive na spoju krunice i desni

Image Description
Image Description
Image Description

MOBILNA PROTETIKA

Proteze Kada pacijentu nedostaje mnogo zuba jedna od jednostavnijih terapija je zubna proteza. U današnje vreme se sa zubnim protezama može postići kako funkcionalnost, tako i lep i prirodan izgled. Postoji više tipova i podela zubnih proteza, a među njih spadaju i parcijalne i potpune proteze. Parcijalne proteze se koriste kada pacijentu nedostaje manji broj zuba i one se tada umeću među postojeće zube.

– Izrada BIO DENTAPLAST mobilnih proteza, koje su u boji Vaših zuba, bezmetalne konstrukcije koje se odlikuju savršenom preciznošću, retencijom i lakoćom nošenja.

– Izrada BIO Hpp mobilnih i fiksnih struktura preko implantata, koje nam omogućuju najsavremeniju fiksno-mobilnu nadoknadu koja se odlikuje neverovatno malom težinom, fenomenalnom elastičnom konstrukcijom, maksimalnom estetikom i svojim BIO KOMPATIBILNIM svojstvima je stavlja u sam vrhunac protetske nadoknade 21.veka.

Totalne zubne proteze

Totalna proteza nadomešta nedostatak zuba kod potpune bezubosti. Preporučuje se samo kao alternativno ekonomično rešenje za saniranje bezube vilice kada ugradnja implantata nije moguća. Baza je izrađena od akrilata, a zubi mogu biti keramički ili akrilatni. Za vreme dok pacijent čeka na svoju protezu, dobija privremene zube.

Zubne proteze na implantatima

Proteze na implantatima kao što i naziv govori, su zubne proteze koje se pričvršćuju na zubne implantate. Zubni implantati se ugrađuju u vilicu i na njih se nadograđuju posebna sidrišta koja kasnije drže zubnu protezu. Ta sidrišta mogu biti u obliku malih kugli ili prečki. Izvrsna osobina proteza na implantatima je da ih lagano možemo skidati zbog čišćenja i higijene, ali isto tako kada ih nosimo sigurno su učvršćene i osećamo se sasvim sigurno dok jedemo ili pričamo.

Image DescriptionImage DescriptionImage Description
Image DescriptionImage DescriptionImage Description

 Pristup svakom pacijentu je individualan. Plan terapije se pravi kako bi bili zadovoljeni svi kriterijumi kako funkcionalni tako i estetski. Osmeh koji kreiramo za Vas postaje Vaš zaštitni znak. Prepoznatljiva prirodnost svakog našeg rada je ono čime se ponosimo.

[/fusion_old_tab]

STOMATOLOŠKI ANTI-AGING

Činjenica je da je spoljašnji izgled nešto što je svakom čoveku vrlo važno. Biti zadovoljni svojim izgledom je osnova samopouzdanja i životne energije. Kod nas možete naći veliki broj filera najkvalitetnijih proizvođača. Cena jednog mililitra zavisi od vrste koja se koristi i u rasponu je od 190 do 250 evra. Koristimo: Dermyal, Revanesse, Redexis, Restylane, Teosyal i Princess. Svaki od ovih brendova ima filere različite gustine i od gustine zavisi trajnost filera. Trajnost je do godinu dana, dok upotrebom Redexis filera za popunjavanje dubokih bora i oblikovanje konture lica postiže trajnost i do dve godine.

U našem centru u potpunosti je moguće remodelirati crte lica najkvalitetnijim preparatima hijaluronske kiseline, koji je potpuno prirodni preparat neživotinjskog porekla. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u vezivnom tkivu ljudske kože, a čini kožu elastičnom i čvrstom. Ima slične efekte kao kolagen ali njeni efekti traju znatno duže a reakcije na supstancu su jako retke. Kada se ubrizga u podložno tkivo vezuje za sebe vodu i na taj način dovodi do povećanja volumena. Tretman hijaluronskom kiselinom je sigurna procedura jer je ona prirodni sastojak kože.

U svrhu poboljšanja izgleda moguće je: povećanje volumena usana, popunjavanje lica, popunjavanje bora na vratu i dekolteu, regenerisanje šaka i podizanje jagodica. Rezultati aplikacije Restylane-a su odmah vidljivi i traju do godinu dana. On daje volumen i punoću koži, oblikovanje bora i brade, a usnama daje mek i prirodan izgled.

Image Description
Image Description
Image Description
Image Description
Image Description
Image Description
Image Description
Image Description

pre beljenja

Image Description

posle beljenja

Image Description

Parodontologija je  onaj deo stomatologije koji se bavi prevencijom, dijagnozom i lečenjem bolesti koje pogađaju potporni aparat zuba, pre svega meka tkiva ili gingivu, alveolarnu kost kao i periodontalna vlakna koja su zadužena za održavanje zuba u vilici. Parodontalne bolesti uzrokovne su brojnim faktorima a pre svega nakupljanjem patogenih bakterija i kamenca (mekih i čvrstih naslaga) između gingive i zuba. Uzrok može biti i neadekvatan protetski rad kao i neke loše navike (disanje na usta, žvakanje hrane samo na jednoj strani itd.).

  Takođe parodontalne bolesti se dovode u vezu i sa nekim oboljenjima kao što su:  leukemija, dijabetes, hormonalni disbalans u vreme trudnoće ili puberteta, a nasleđe takođe igra značajnu ulogu.

  Veoma je bitno da dijagnoza bolesti bude uspostavljena na samom početku. Tada, uz adekvatan razgovor i savete pacijentu, moguće je pod kontrolu staviti i izlečiti nastali problem. Razvijeni stepen parodontopatije možemo zalečiti i sprečiti njen dalji razarajući tok.

  Svakom pacijentu koji dođe u C DENTAL CENTER nakon intraoralnog pregleda ultrazvučnim nastavcima se očisti kamenac i ispoliraju zubi. Dijagnozu potvrđujemo na osnovu OPT-a ili CT analize i u dogovoru sa pacijentom se radi individualni plan terapije. Koristeći najsavremenije tehnologije lečenja smo podigli na najviši nivo.

Image Description

 

Image Description

Ortodoncija se bavi nepravilnostima koji se odnose kako na same vilice tako i na zube. Bilo da je u pitanju nepravilan rast i razvoj vilica, nepravilan položaj zuba ili anadoncija, tj. nedostatak pojedinih zuba. Ortodontska terapija može biti uspešna u svakom životnom dobu, podjednako kod dece kao i kod odraslih, a kao terapija se primenjuje i u okviru preprotetskih priprema. Nakon obavljenog dijagnostičkog pregleda, analize studijskih modela i telerendgena, preporučuje se tip ortodontskog aparata koji može biti ili fiksni ili mobilni ortodonski aparat.

Image Description
Image Description

posle

Image Description
Image Description

posle

Image Description
Image Description
Image Description

[/fusion_old_tab] [/fusion_old_tabs]

97556 ukupno 13 danas