EN

SRB

Pocetna Saznajte više Hirurške intervencije

Bilo da su u pitanju jednostavni ili komplikovani hirurški zahvati stojimo Vam na raspolaganju.

Karakteristika koja se odnosi na sve hirurške intervencije u našem centru su odsustvo bola, zdravstvena sigurnost pacijenta i rad u analgosedaciji.

Rutinska ekstrakcija zuba

Rutinska ekstrakcija zuba

Vadjenju zuba pristupamo samo u onom trenutku kada njegovo lečenje nije moguće, kada je u terminalnoj fazi parodontopatije, ukoliko je to u svrhu ortodontske terapije…

Hirurška ekstrakcija zuba

Hirurška ekstrakcija zuba

Hirurškim putem vadimo zube koji nisu iznikli i mogu prouzrokovati komplikacije  kao što to mogu biti umnjaci ili očnjaci, kao i zube koji se zbog svog položaja i oblika ne mogu izvaditi rutinski.

Hirurška intervencija resekcije korena zuba (apikotomija)

Hirurška intervencija resekcije korena zuba (apikotomija)

Apikotomija je oralno hirurška intervencija kojom se uklanja vrh korena zuba i okolna periapikalna lezija (proces), onda kada ga ne možemo izlečiti konzervativnim pristupom. Pre apikotomije potrebno je izvesti kompletan endodontski tretman, odnosno ukloniti infekciju iz kanala korena.

Frenektomija

Frenektomija

Hirurška procedura kojom se uklanja frenulum, mišićno-vezivno-sluzokožni nabor, ukoliko je on jako izražen, debeo i visoko pripojen pa ometa normalno funkcionisanje jezika i usana. Kod dece ali i odraslih, resica (frenulum) može da uzrokuje dijastemu (razmak) između gornjih centralnih sekutića zbog visokog pripoja. Iz istih razloga u donjoj vilici zadebljani frenulum otežava odizanje jezika, a u nekim  situacijama i govor.

Hirurška intervencija režanj operacija

Hirurška intervencija režanj operacija

Režanj operacija predstavlja hirurški pristup lečenja parodontopatije. Hirurški se pristupa parodontalnom džepu, da bi se pod kontrolom oka uklonio sav patološki sadržaj iz njega. Dalje, u cilju obnavljanja tkiva u nastali defekt se postavljaju odgovarajući regenerativni materijali koji za cilj imaju pospešivanje stvaranja novih elemenata potpornog aparata zuba, što doprinosi njegovom učvršćivanju i dužem opstanku u vilici.

Hirurška intervencija gingivektomija / gingivoplastika

Hirurška intervencija gingivektomija / gingivoplastika

Hirurška intervencija kojom se odstranjuje deo mekih tkiva tj.desni. Često se naziva i parodontalna plastična mukogingivalna hirurgija jer se njom koriguju defekti oblika, položaja i i količine desni  oko zuba. Primenjuje se najčešće is estetskih razloga, ali i u sklopu ortodontske i parodontalne terapije. Za savršen  osmeh je jako važan i odnos desni i zuba. Kada je taj odnos narušen takvu situaciju nazivamo  Gummy smile,  a rešavamo je  upravo gingivektomijom tj. produženjem kliničke krune zuba. Tako se na račun desni produžava vidljivi deo zuba, čime se menja oblik i izgled prednjih zuba.

Hirurška intervencija sinus lift

Hirurška intervencija sinus lift

Sinus lift je hirurška intervencija podizanja poda sinusa, prilikom koje se dodaje zamenik za kost. Ovoj intervenciji pristupamo onda kada usled preranog gubitka gornjih bočnih zuba dodje do gubitka vilične kosti. Ugradnjom zamenika za kost u prostor maksilarnih sinusa omogućavamo uslove za ugradnju zubnih implanta u regiji gornjih bočnih zuba. Iako zahteva malo više strpljenja i truda, kako pacijenta, tako i stomatologa, sinus lift je veoma dobar metod pomoću kojeg i pacijenti koji nisu ispunjavali uslove za ugrađivanje zubnih implanata mogu rešiti svoj problem na najkvalitetniji način.

Hirurška intervencija ugradnja zubnih implantata

Hirurška intervencija ugradnja zubnih implantata

Zubni implanti predstavljaju najveći tehnološki napredak u stomatologiji. Modernu stomatologiju je danas nemoguće zamisliti bez implantologije i nakon gotovo 40 godina od početka primene zubni implanti su tek danas postali standard u stomatologiji. Zubni implant je najbolji način da se nadoknadi izgubljeni zub ili zubi, bilo da su oni izgubljeni usled traume, karijesa ili parodontopatije. Napravljeni su od legure titanijuma potpuno bioinertnog i biokompatibilnog materijala koji se ugradjuje u viličnu kost i  ima mogućnost da sraste sa košću tj. da se osteointegriše. Sam proces ugradnje implantata spada u lake hirurške intervencije, sprovodi se u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolno.

Ivan Glumac i voditelj Želeo bih da pokažem svoju zahvalnost svom osoblju u stomatološkoj ordinaciji C Dental Centra. Hvala Vam na tretmanu, pomoći i savetima. Stefan Buzurović Ivan Voditeljka i glumica Svi znaju da je za moj blistavi osmeh zaslužan tim izvrsnih stomatologa iz C Dental Centra. Suzana Mančić Ivan TV lice Viskok nivo kvaliteta, stručnosti i temeljnosti rada kakav sam retko videla na našim prostorima. Snežana Dakić Ivan Modni kreator Ljubazno osoblje, vrhunska profesionalnost, prezadovoljan sam svakim aspektom Vaše usluge!
Bata Spasojević
Ivan Glumica Osmeh o kakvom sam oduvek sanjala sam dobila. Svaka čast na izuzetnom trudu i efikasnosti! Iva Štrljić Ivan TV lice Sve pohvale za rad, stručnost i predivni ambijent u kojem sam se osećala i više nego prijatno. Irina Vukotić Ivan Muzički umetnik C Dental Centar preporučujem svim svojim prijateljima jer znam iz iskustva da se radi o timu najkvalitetnijih stomatologa. Milan Dinčić Ivan Voditeljka Oduševljena sam prijatnom atmosferom i zaposlenima. Sve pohvale za rad! Danijela Buzurović Ivan Glumac Sa sigurnošću tvrdim da ste najbolji tim stručnjaka iz oblasti stomatologije u zemlji, a i šire. Goran Sultanović Ivan Voditelj Kod mnogih sam sam pokušao da rešim svoj problem, ali ste jedino Vi pokazali nivo znanja, veština i profesionalnosti koji su isti problem i rešili. Ognjen Nestorović Ivan Glumica Koristim ovu prilku da Vam se zahvalim i od srca Vas preporučim svima koji žele zdrave i blistave zube! Sofija Juričan Ivan Muzički umetnik Naklon do poda za stručnost, efikasnost i prijateljski stav! Bora Čorba Ivan Muzički umetnik Svi moji stomatološki problemi su rešeni sa velikom lakoćom na čemu ću Vam uvek biti zahvalan.

Ivan Mileusnić
Ivan Muzički umetnik Hvala Vam na izvrsnim savetima i pomoći. Tretman je prošao u veoma prijatnoj i toploj atmosferi. Za svaku preporuku! Inspektor Blaža

Slide

Zakažite pregled

Zakažite pregled

Pozovite nas radi konsultacije i odabira termina za pregled