EN

SRB

Pocetna Saznajte više Parodontologija

Parodontologija je onaj deo stomatologije koji se bavi dijagnozom, prevencijom i lečenjem bolesti koje pogađaju potporni aparat zuba, pre svega desni, viličnu kost kao i periodontalna vlakna koja su zadužena za održavanje zuba u vilici.

Parodontalne bolesti uzrokovne su brojnim faktorima, a pre svega nakupljanjem  mekih  naslaga i kamenca na zubima. Uzroci mogu biti i neadekvatan protetski rad, neadekvatni ispuni (plombe) kao i neke loše navike (disanje na usta, žvakanje hrane samo na jednoj strani …).  Takođe pojava parodontalnih bolesti se dovodi u vezu sa pojedinim oboljenjima kao što su leukemija, dijabetes, kao i sa hormonalnim disbalansom u vreme trudnoće ili puberteta.

Gubitak zuba

Jedna od karakteristika PARODONTOPATIJE, najčešćeg parodontalnog oboljenja, je da nikada ne dolazi do spontanog izlečenja i zasigurno u kraćem ili dužem vremenskom intervalu, ukoliko se ne leči, dovodi do gubitka zuba.

Zato, ukoliko primetite da su Vaše desni otečene, crvene, bolne, često krvare, zakažite pregled stomatologa. Tada, uz adekvatan razgovor i savete, možemo staviti pod kontrolu i izlečiti nastali problem. Razvijeni stepen parodontopatije možemo zalečiti i sprečiti njen dalji razarajući tok.

Lečenje zuba

Lečenje parodontopatije koje sprovodimo u C Dental centru, u zavisnosti od stadijuma bolesti, može biti konzervativno i hirurško.

Važno je naglasiti da je terapija uz primenu lokalne anestezije bezbolna kod oba pristupa.

Konzervativno lečenje zuba

Konzervativno lečenje parodontopatije podrazumeva

  • Redovno čišćenje zubnog kamenca i uklanjanje mekih naslaga poliranjem i Air flow aparatom svakih 4-6 meseci
  • Kiretažu parodontalnih džepova specijalnim instrumentima uz ispiranje odgovarajućim medikamentima
  • Eliminacijom naslaga se zaustavlja razaranje tkiva, te smanjuje dubina džepova. U plitkim džepovima ne postoje dobri uslovi za rast bakterija, što rezultira poboljšanjem parodontalnog zdravlja.

Hirurško lečenje zuba

Hirurško lečenje parodontopatije se primenjuje kada je bolest uznapredovala i konzervativni pristup ne može dati željeni rezultat.

U tom slučaju se hirurški pristupa parodontalnom džepu i pod kontrolom oka uklanja sav patološki sadržaj iz njega. Dalje, u cilju obnavljanja tkiva u nastali defekt se postavljaju odgovarajući regenerativni materijali koji za cilj imaju pospešivanje stvaranja novih elemenata potpornog aparata zuba, što doprinosi njegovom učvršćivanju i dužem opstanku u vilici.

Lečenje laserom

Lečenje laserom je najsavremeniji vid terapije parodontopatije.

Tretman parodontalnih džepova optičkim vlaknom lasera je minimalno invazivna terapija koja omogucava bezbolnu eliminaciju štetnih bakterija, smanjuje zapaljenje i podstiče regeneraciju tkiva.

Neophodno

Često je radi stabilizacije rezultata neophodno protetsko zbrinjavanje tretiranih zuba, krunicama ili mostovima, kako bi bilo sprečeno njihovo dalje pomeranje i postignut pravilan prenos pritiska na sve zube u funkciji žvakanja.

Takodje, ono što treba naglasiti jeste da bez adekvatne oralne higijene nema uspešnog lečenja parodontopatije.

Ivan Glumac i voditelj Želeo bih da pokažem svoju zahvalnost svom osoblju u stomatološkoj ordinaciji C Dental Centra. Hvala Vam na tretmanu, pomoći i savetima. Stefan Buzurović Ivan Voditeljka i glumica Svi znaju da je za moj blistavi osmeh zaslužan tim izvrsnih stomatologa iz C Dental Centra. Suzana Mančić Ivan TV lice Viskok nivo kvaliteta, stručnosti i temeljnosti rada kakav sam retko videla na našim prostorima. Snežana Dakić Ivan Modni kreator Ljubazno osoblje, vrhunska profesionalnost, prezadovoljan sam svakim aspektom Vaše usluge!
Bata Spasojević
Ivan Glumica Osmeh o kakvom sam oduvek sanjala sam dobila. Svaka čast na izuzetnom trudu i efikasnosti! Iva Štrljić Ivan TV lice Sve pohvale za rad, stručnost i predivni ambijent u kojem sam se osećala i više nego prijatno. Irina Vukotić Ivan Muzički umetnik C Dental Centar preporučujem svim svojim prijateljima jer znam iz iskustva da se radi o timu najkvalitetnijih stomatologa. Milan Dinčić Ivan Voditeljka Oduševljena sam prijatnom atmosferom i zaposlenima. Sve pohvale za rad! Danijela Buzurović Ivan Glumac Sa sigurnošću tvrdim da ste najbolji tim stručnjaka iz oblasti stomatologije u zemlji, a i šire. Goran Sultanović Ivan Voditelj Kod mnogih sam sam pokušao da rešim svoj problem, ali ste jedino Vi pokazali nivo znanja, veština i profesionalnosti koji su isti problem i rešili. Ognjen Nestorović Ivan Glumica Koristim ovu prilku da Vam se zahvalim i od srca Vas preporučim svima koji žele zdrave i blistave zube! Sofija Juričan Ivan Muzički umetnik Naklon do poda za stručnost, efikasnost i prijateljski stav! Bora Čorba Ivan Muzički umetnik Svi moji stomatološki problemi su rešeni sa velikom lakoćom na čemu ću Vam uvek biti zahvalan.

Ivan Mileusnić
Ivan Muzički umetnik Hvala Vam na izvrsnim savetima i pomoći. Tretman je prošao u veoma prijatnoj i toploj atmosferi. Za svaku preporuku! Inspektor Blaža

Slide

Zakažite pregled

Zakažite pregled

Pozovite nas radi konsultacije i odabira termina za pregled